当前位置:利来手机娱乐首页 > 职场资讯 > 行业发展

(含答案)2017年人教版七年级下册英语期末试卷-w66利来

时间:2020-05-03 15:29:11

  大家是不是需要2017年人教版七年级下册英语期末试卷呢?找到了吗?以下的是小编为大家收集整理好的2017年人教版七年级下册英语期末试卷及答案,供大家参考!

  2017年人教版七年级下册英语期末试卷(含答案)【1】

  (时间:100分钟 满分:120分)

  ⅰ.听对话,选出与你听到的内容相符的图片。(每小题1分,共5分)

  1.where did tom go last saturday?

  a.  b.  c.

  2.who went to dalian?

  a. b. c.

  3.where did cindy visit last week?

  a. b. c.

  4.what’s the weather like in hong kong?

  a. b. c.

  5.what would tina like?

  a. b. c.

  ⅱ.听对话,根据所听内容,选择正确答案。(每小题1分,共10分)

  6.why was jack so tired?

  a.because he went swimming.

  b.because he went shopping.

  c.because he went hiking.

  7.what color is the man’s coat?

  a.blue.

  b.black.

  c.yellow.

  8.what is the man doing now?

  a.shopping.

  b.swimming.

  c.talking on the phone.

  9.where is tom on vacation?

  a.guilin.

  b.shanghai.

  c.hong kong.

  10.how’s the weather in shanghai?

  a.sunny and windy.

  b.sunny and hot.

  c.rainy and humid.

  11.what color is the woman’s clothes?

  a.she’s in blue.

  b.she’s tall.

  c.she’s fat.

  12.who is the woman?

  a.tony’s mother.

  b.tony’s aunt.

  c.tony’s friend.

  13.does lily like noodles?

  a.yes, she is.

  b.no, she doesn’t.

  c.yes, she does.

  14.how many times does lily eat noodles a week?

  a.three times.

  b.four times.

  c.five times.

  15.what kind of noodles does lily like?

  a.beef noodles.

  b.chicken noodles.

  c.cabbage noodles.

  ⅲ.听短文,根据所听内容,选择最佳答案。(每小题1分,共5分)

  16.where is mary from?

  a.beijing.

  b.america.

  c.australia.

  17.which city does mary live in now?

  a.shanghai.

  b.beijing.

  c.jilin.

  18.how old is mary?

  a.thirteen.

  b.fourteen.

  c.fifteen.

  19.what does mary look like?

  a.she is thin, and she has curly hair.

  b.she is thin, and she has long black hair.

  c.she is fat, and she has short straight hair.

  20.what sport does mary like?

  a.swimming.

  b.shopping.

  c.running.

  ⅳ.单项填空(每小题1分,共15分)

  21.—     is it from your home to the bookstore?

  — about four miles.

  a.how long b.how much

  c.how many d.how far

  22.— would you like milk     juice?

  — juice, please.

  a.and b.with

  c.or d.in

  23.i am     in collecting stamps.i think they are     .

  a.interesting,interested

  b.interested,interesting

  c.interested,interested

  d.interesting,interesting

  24.jim     basketball every day.but he played football yesterday.

  a.play b.played

  c.plays d.will play

  25.there are     people in people’s park.

  a.lot of b.lots of

  c.a lot d.much

  26.did they     your grandparents yesterday?

  a.visit b.visits

  c.visiting d.visited

  27.— could you send this postcard for me?

  —     .

  a.sure b.no, thanks

  c.yes, i would d.no, i can’t

  28.she     her homework right now.

  a.didn’t do b.does

  c.isn’t doing d.doesn’t

  29.     is not bad for you to buy the watch.

  a.this b.it

  c.that d.he

  30.tom enjoys     his room.

  a.clean b.cleans

  c.cleaned d.cleaning

  31.she likes going     on weekends.

  a.swims b.swim

  c.swiming d.swimming

  32.— did you do your homework?—     .

  a.yes, i didn’t b.yes, i do

  c.no, i didn’t d.no, i did

  33.— i’m going to yunnan for my vacation.

  —

  a.thanks. b.have fun!

  c.ok. d.sorry!

  34.—     was your weekend, jim?

  — it was great.

  a.what b.where

  c.when d.how

  35.she played the guitar     .

  a.tomorrow b.next week

  c.next monday d.last night

  ⅴ.完形填空 ( 每小题1分,共10分 )

  john worked in an office in a small town.one day his boss 36 him,“john,i want you to go to london,and to  37 mr.black.here’s the address.his office is near the station.”

  john went to london  38  train.he left the station and thought,“the office isn’t  39  the station.i’ll find it  40  .”

  but after an hour he was still looking for it,so he stopped and asked an old woman.she said,“just go along this street,and turn left  41  the end,and it’s the  42  building on the right.”john went and found it.

  43  days later,john went to the same city, 44 again he couldn’t find the office,so he asked someone the way.it was  45  old woman!she was very surprised and said,“are you still looking for that place?”

  36.a.said  b.said to  c.talked to d.spoke

  37.a.see  b.watch c.look d.found

  38.a.on   b.by   c.with  d.in

  39.a.next to  b.near c.far from d.in front of

  40.a.easy  b.easily  c.slowly d.early

  41.a.by   b.to    c.at  d.on

  42.a.five   b.twelve   c.third  d.twenty

  43.a.much   b.a few  c.a little d.a lot

  44.a.because b.when  c.but  d.so

  45.a.different b.same c.the different d.the same

  ⅵ.阅读理解(每小题2分,共40分)

  a

  tea is a popular drink in china.many people can’t live if they don’t have it.chinese tea has a long history going back more than 5,000 years.a famous person over 1,000 years ago wrote a book about how to make tea.its name is the classic of tea.

  today, china has different kinds of tea: white, yellow, green, black, oolong and dark tea.people in different places have different tea drinking habits.people in guangdong and fujian love “kung fu tea” in small tea cups.people in beijing like flower green tea.in lhasa, people like to drink salty butter tea (酥油茶) to be healthy.

  there are rules for making tea for friends.it’s not good to make the cup full(满的), because the cup will be too hot for people to hold.

  46.did we have tea around 5,000 years ago?

  a.yes, we did.

  b.no, we didn’t.

  c.i don’t know.

  47.how many kinds of tea are there in china now?

  a.there are five.

  b.there are six.

  c.there are seven.

  48.what kind of tea do people in guangdong love?

  a.salty butter tea.

  b.flower tea.

  c.kung fu tea.

  49.why do the people in lhasa love salty butter tea?

  a.to get thin.

  b.to keep warm.

  c.to keep healthy.

  50.what is the rule of making tea for friends?

  a.make the cup full.

  b.don’t make the cup too full.

  c.don’t make it too hot.

  b

  dear zoe,

  thank you very much for your letter.you want to know about my favorite sport and instrument.now i can tell you.running is my favorite sport, and i like tennis, basketball and table tennis, too.lebron james is my favorite basketball player.i do well in playing chess.my favorite instrument is the piano.i like playing the piano every afternoon.what about you? what’s your favorite sport? who’s your favorite player? do you like playing the piano? and who is your favorite musician? please tell me.

  yours,

  linda

  51.who wrote this letter?

  a.zoe. b.linda. c.james. d.lily.

  52.what’s linda’s favorite sport?

  a.swimming. b .running.

  c.playing the piano. d.playing chess.

  53.what’s linda’s favorite instrument?

  a.the piano. b.the violin.

  c.the guitar. d.the basketball.

  54.who’s linda’s favorite basketball player?

  a.yao ming. b.kobe.

  c.howard. d.lebron james.

  55.what is linda good at?

  a.playing chess. b.running.

  c.playing the piano. d.playing basketball.

  c

  what do you usually do at the weekend? some people like to stay at home,but others like to go shopping or play football.my friend mr smith works in a factory.at the weekend he always does the same thing.on saturday he washes his car and on sunday he goes with his family to a village.his aunt and uncle have a big farm there.in autumn,the children help them with the apple harvest.mr smith and mrs smith help in the fields.at the end of the day,they are all hungry and mr smith’s aunt gives them a big meal.

  56.what do people usually do at the weekend?

  a.they stay at home.

  b.some stay at home,but others go shopping or play football.

  c.they go shopping.

  d.they play football.

  57.what does mr smith do on sunday?

  a.he usually watches tv.

  b.he usually goes to a village with mrs smith.

  c.he usually washes his car.

  d.he usually goes to a village with his family.

  58.who has a big farm?

  a.mr smith.

  b.mr smith’s aunt.

  c.mr smith’s uncle.

  d.mr smith’s aunt and uncle.

  59.where does mr smith work?

  a.in a factory. b.on a farm.

  c.in a department store. d.we don’t know.

  60.who makes the big meal?

  a.mr smith and mrs smith.

  b.mr smith’s aunt and uncle.

  c.mr smith’s aunt.

  d.mr smith’s uncle.

  d

  mike likes climbing the mountains very much.one day he went climbing in the countryside.after three hours, he felt tired,and then he started to sleep under a big tree.when he woke up, he saw a tiger not far from him.he jumped up and ran away quickly.when he got to a road, a car came and nearly(几乎)stopped. mike opened the door of the car and jumped in.he got a terrible surprise when he was in the car; there was nobody in the driver’s place.he was so afraid that he closed his eyes.the car moved slowly and it stopped at last.he opened his eyes and saw a man open the door and he wanted to sit in the driver’s place.mike said to him, “don’t get in.the car can drive by itself (它自己).” but the man said, “the car couldn’t move on the mountain and i pushed (推)it all the way down.”

  根据短文内容判断正(t)误(f)

  61.mike likes to climb the mountains.

  62.mike saw a tiger not far from him when he woke up.

  63.mike got a terrible surprise in the car because there was a tiger driving the car.

  64.the car moves slowly down by itself.

  65.a man pushed the car all the way down from the mountain.

  ⅶ.根据短文内容完成下列各题(每小题2分,共10分)

  i like fishing with my parents on weekends.but my friends don’t understand(理解)it.they always ask me, “how can you sit with your parents for hours like that?” when they ask me, ①i never say a word.

  last sunday, i went fishing with my parents near nanjing.when we got there, i found a nice place to fish and sat down.my parents sat far away from me.i didn’t catch a fish after an hour or two.so i went to see my mom and dad.they didn’t catch anything.my dad said, “let’s fish together.we may be lucky later.” i got my things and sat down with dad and mom.we started to talk and i told them about the most interesting teacher at school.we talked and laughed(大笑) for the rest of the day.soon it was late.we didn’t catch any fish, but i had a great day.i now understand my parents better.

  on the way home, i told my mom how much i wanted to have fish for dinner.“that’s a good idea.we can buy one from the supermarket,” she said.we all looked at each other and laughed loudly.②just at that time, i realized(意识到)why i loved fishing with my parents.

  任务一:判断正(t)误(f)

  66.the writer and his/her parents went fishing last saturday.

  67.the writer understood his/her parents better after they went fishing together last sunday.

  任务二:翻译画线句子①和②

  68. _______________________________________________________________________________

  69. _______________________________________________________________________________

  任务三:回答问题

  70.did they catch any fish at last?

  __________________________________________________________________________________________

  ⅷ.词汇运用(每小题1分,共10分)

  (a)根据首字母或汉语提示完成句子

  71.what s     bowl of noodles do you want?

  72.there are many books in the l    .

  73.tony s     50 yuan on the new books last week.

  74.our art teacher     (画画)very well.

  75.lucy is a little     (害羞).she doesn’t want to meet other people.

  (b)用所给词的适当形式填空

  76.the     (person) there are kind to us.

  77.my father tells me     (do) it by myself.

  78.could you help     (they)?

  79.my friend     (leave) the school an hour ago.

  80.december is the     (twelve) month of a year.

  ⅸ.书面表达(共15分)

  根据表格提示,描述你是怎样度过上周末的。

  time activity place

  saturday morning play soccer in the park

  saturday afternoon do homework at tom’s home

  saturday evening read a book at home

  sunday morning help mom do housework in the kitchen

  sunday afternoon swim with friends at a pool

  sunday evening listen to music in the living room

  要求:1.包含表格所有信息,可适当发挥;

  2.语句通顺、语意连贯;

  3.不少于80词。

  【参考答案】

  ⅰ.1.a 2.c 3.a 4.a 5.c

  ⅱ.6.c 7.b 8.c 9.a 10.c 11.a 12.b 13.c 14.c 15.a

  ⅲ.16.c 17.b 18.a 19.b 20.a

  ⅳ.21.d 22.c 23.b 24.c 25.b 26.a 27.a 28.c 29.b 30.d 31.d 32.c 33.b 34.d 35.d

  ⅴ.36.b 37.a 38.b 39.c 40.b 41.c 42.c 43.b 44.c 45.d

  ⅵ.46.a 47.b 48.c 49.c 50.b 51.b 52.b 53.a 54.d 55.a 56.b 57.d 58.d 59.a 60.c 61.t 62.t 63.f 64.f 65.t

  ⅶ.66.f 67.t 68.我从没说一个字。 69.就在那时,我意识到了我为什么喜爱和我的父母钓鱼。70.no./no, they didn’t.

  ⅷ.71.size 72.library 73.spent 74.draws 75.shy  76.persons 77.to do 78.them 79.left 80.twelfth

  ⅸ.i had a good time last weekend.

  on saturday morning i played soccer with my friends in the park.we had fun.in the afternoon i went to tom’s home and did homework with him.he helped me with math, because it’s kind of difficult.i read a book about history in the evening at home.it was very interesting.

  on sunday morning i helped my mom do housework in the kitchen.although i was tired, i was happy.in the afternoon i swam with friends at a pool.we enjoyed ourselves in the water.in the evening i stayed at home and listened to music in the living room.

  what a wonderful weekend!

  附:听力材料

  ⅰ.1.w: tom, where did you go last saturday?

  m: i went to the library.

  2.m: did you go to dalian on your vacation, jenny?

  w: yes, i did.

  3.m: i went to london last week.how about you, cindy?

  w: i went to beijing.

  4.m: how’s the weather in hong kong?

  w: it’s sunny.

  5.m: tina, what would you like?

  w: i’d like some fruit, please.

  ⅱ.听第一段对话,完成第6小题

  w: hi, jack.nice to meet you again.

  m: hi, lucy.nice to meet you, too.did you have a good time this vacation?

  w: yes.i went shopping with my best friend.what about you?

  m: oh, i was so tired.i went hiking this vacation.

  听第二段对话,完成7、8小题

  w: who is your brother?

  m: the man in black coat who is talking on the phone.

  听第三段对话,回答9、10小题

  m: hi, linda.this is tom.

  w: hi, tom.how’s it going?

  m: great.we are on vacation in guilin.

  w: what’s the weather like there?

  m: it’s sunny and windy.i like it very much.what’s the weather like in shanghai?

  w: it’s rainy and humid.

  听第四段对话,完成11、12小题

  w: tony, who is that woman?

  m: which woman?

  w: the woman in blue.

  m: oh, she is my aunt cindy.

  听第五段对话,完成13-15小题

  m: lily, do you like noodles?

  w: yes.i eat noodles at least 5 times a week.

  m: really? what kind of noodles do you like?

  w: i like beef noodles.

  ⅲ.let me tell you something about mary.mary is one of my best friends.she is from australia.she is 13 years old.she is in beijing now.mary thinks beijing is a beautiful city.mary has long black hair.she is very thin.and she is 1.60 meters tall.mary likes swimming a lot.and she usually goes shopping with her friends on weekends.

  2017年人教版七年级下册英语期末试卷(含答案)【2】

  一、听对话。根据所听内容选择正确答案。对话读一遍。(每小题1分,共5分)

  ( )1.how was emily’s summer vacation?

  a.it was great b.it was boring c.it was great

  ( )2.where was alice yesterday morning?

  a.at school b.in a shop c.at home

  ( )3.what does kate look like?

  a.she wears glasses b.she has short hair c.she is good-looking

  ( )4.what size bowl of rice porridge would victor like?

  a.a large bowl b.a medium bowl c.a small bowl

  ( )5.what is tommy’s brother doing?

  a.watching tv b.playing tennis c.playing chess

  二、听对话。根据所听内容选择正确答案。对话读两遍。(每小题2分,共10分)

  听第一段对话,回答第6—7小题。

  ( )6.who did eric go fishing with?

  a.his brother b.his father c.his grandfather

  ( )7.did eric get a big fish last weekend?

  a.yes, he did b.no, he didn’t c.we don’t know

  听第二段对话,回答第8—10小题。

  ( )8.what would the man like?

  a.hamburgers, french fries and coffee

  b.hamburgers, tomato soup and orange juice

  c.hamburgers, fish and orange juice

  ( )9.how much does the man need to pay for the dinner?

  a.three dollars b.four dollars c.five dollars

  ( )10.when does the man pay?

  a.after the dinner b.before the dinner c.during the dinner

  三、听短文。根据所听内容选择正确答案。短文读两遍。(每小题2分,共10分)

  ( )11.mr hand has __________children.

  a.one b.two c.three

  ( )12.mr hand first took his children to__________last sunday.

  a.a swimming pool b.a mountain c.the park

  ( )13.mr hand and his chikdren had lunch__________.

  a.in a restaurant b.in a house of noodles c.on the mountain

  ( )14.the little girl cried because __________.

  a.she couldn’t find her mother b.she wanted to eat ice cream c.she was hungry

  ( )15.mr hand and his children went back home__________.

  a.by bus b.by taxi c.on foot

  笔试部分(95分)

  一、 单项选择(每小题1分,共15分)

  ( )1.the waiter in a restaurant usually wears__________uniform.

  a.an b.a c.the d./

  ( )2.i don’t like sichuan food. i think it’s really__________.

  a.delicious b.nice c.cheap d.hot

  ( )3.mrs jameson went to the park with a __________boy.

  a.five-years-old b.five-year-old c.five year old d.five years old

  ( )4. it often________in south china. there is much________.

  a.rain; rain b.rains; rains c.rains; rain d.rain; rains

  ( )5.my mother often asks me__________late for class.

  a.not be b.not to be c.am not d.not

  ( )6. how is it going? ______.

  a.it's sunny. b.it's hot. c.it's right. d.it's pretty good

  ( )7.__________great weather today!

  a.what b.what a c.how d.how a

  ( )8.i want to practice__________the piano.

  a.play b.to play c.playing d.played

  ( )9. —where__________you yesterday? —i just stayed at home.

  a.did b.was c.were d.do

  ( )10. —would you like__________my party? —yes, i’d like to.

  a.join b.joining c.to joining d.to join

  ( )11.the boss made him________12 hours a day.

  a.to work b.worked c.work d.works

  ( )12.miss yang is__________us, but she is__________strict with us in class.

  a.kind of; kind to b.kint to; kind of c.kint to; a kind of d.a kind of; kind of

  ( )13.you look tired. why don’t you stop__________a rest?

  a.having b.had c.has d.to have

  ( )14. i ________my homework. i was busy.

  a.didn’t b.doesn’t do c.didn’t do d.do

  ( )15. —you did your homework very well. —__________.

  a.don’t say that b.no, i didn’t c.it’s nice of you to say that. d.you did better than i

  二、 完形填空(每小题1分,共15分)

  dave lives with his parents. 1 father and mother work in a company 2 his home. so they have to 3 home early in the morning when dave is still in bed. and they arrive home late 4 . so dave 5 look after himself and do some 6 . after he 7 in the morning, he cooks breakfast himself. then he leaves for school 8 a school bus. dave has 9 at school. after school he usually does some sports with his 10 for about an hour 11 two, like playing football, basketball. then he goes home to cook the supper for 12 . now he is good at 13 and his parents enjoy his dishes very much. in the evening, after his homework, he usually 14 some videos. he 15 action movies. and jackie chan is his favorite film star. at about ten in the evening, he goes to bed. dave is a good boy, isn’t he?

  ( )1.a.your b.my c.his d.her

  ( )2. a.far away from b.across from c.beside d.near

  ( )3. a.get b.leave c.go d.arrive

  ( )4. a.in the morning b.in the afternoon c. at night d.in the day

  ( )5. a.likes b.enjoys c.must d.has to

  ( )6. a.housework b.homework c.cleaning d.washing

  ( )7. a.arrives b.goes to bed c.gets up d.goes to school

  ( )8. a.by b.in c.with d.on

  ( )9. a.breakfast b.lunch c.supper d.dinner

  ( )10. a.family b.students c.parents d.friends

  ( )11. a.or b.and c.but d.past

  ( )12. a.himself b.the family c.mom d.dad

  ( )13. a.sports b.football c.cooking d.basketball

  ( )14. a.sees b.looks c.reads d.watches

  ( )15. a.loves b.can’t stand c.doesn’t mind d.doesn’t like

  三、 阅读理解(每小题2分,共30分)

  a

  it was mother’s day, but the young mother was a little unhappy, because she was 800 miles away from her parents. in the morning she phoned her mother to wish her a happy mother’s day, and her mother told her about the beautiful lilacs(丁香) in the garden.

  late that day, when she told her husband about the lilacs, he said, “i know where we can find all that you want. get the children and come on.” so they went, driving down the country roads.

  there on a small hill, they saw a lot of beautiful purple lilacs. the young woman ran quickly to enjoy the flowers. carefully, she picked a few here and a few there. on their way home there was a smile on her face.

  when they were passing a nursing home(养老院), the young woman saw an old granny sitting in a chair. she had no children with her. they stopped the car and the young woman walked to the old woman, put the flowers in her hands, and smiled at her. the old granny thanked her again and again. she smiled happily, too.

  when the young mother came back to her car, her children asked her, “who is that old granny? why did you give our flowers to her?”

  “i don’t know her,” their mother said. “but it is mother’s day, and she has no children. i have all of you, and i still have my mother. just think how much those flowers meant to her.”

  ( )1.the young woman was a little unhappy on mohter’s day because__________.

  a.she didn’t have a present b.she was a long way from her mother

  c.she didn’t know it was “mother’s day” d.she wanted to see her father

  ( )2.there were many beautiful purple lilacs__________.

  a.in her garden b.in the market c.in her mother’s garden d.in the nursing home

  ( )3.the young woman had__________.

  a.one child b.no child c.more than one children d.a boy and a girl

  ( )4.the young woman gave the flowers to the old granny because__________.

  a.she was her mother b.she didn’t like those flowers

  c.her mother asked her to do so d.she wanted the old granny to be happy

  ( )5.which of the following in not true?

  a.the young woman was kind b.the young woman was understanding

  c.the young woman was friendly d.the young woman was shy.

  b

  people often come across the word “soho” in the newspaper or magazine. but not everyone knows what it means(意思是). actually “soho”means “small office home office”. now many people use computers, so it is possible(可能的) for them to work at their homes. they needn’t go to offices. they can usually work faster and better at home. by working at home, they save(节省) a lot of time and energy. they needn’t spend time on the road and they won’t feel tired or angry because of the bad traffic. maybe in the future, more and more people will be “soho” workers.

  ( )6.what is the meaning of “soho”?

  a.working in the office b.small office home office

  c.working faster and better d.spend more time at home

  ( )7.the underlined “come across” means “__________”

  a.meet b.look c.take d.like

  ( )8.why is it possible for people to work at home?

  a.because people don’t like working in offices b.because all people have their own homes

  c.because many people use computer. d.because everyone has a computer

  ( )9.why do people work faster and better at home?

  a.because they spend time on the road b.because they save a lot of time and energy

  c.because they are cleverer at home. d.because they will get more money at home

  ( )10.in the future__________.

  a.there will be no office b.there will be more offices

  c.there will be more soho workers d.there will be no soho workers.

  c

  katy and sandy are twins. they look the same. they both have long hair and big eyes. they are medium height and they have medium build. they live in a town. katy is older than sandy. she likes living in town very much. katy thinks living in town is more interesting than living in the country. she likes the lights in town. she thinks the lights at night are more beautiful than the stars. she likes to read, and reads more quickly than sandy. often katy reads until late at night. sandy likes the country better. she likes to visit her aunt peggy. she often helps her aunt with her work. sandy likes to run. she runs faster than katy. in the country, sandy can run longer than in town. she also thinks running in the country is the most exciting thing to do.

  请根据短文的描述,分辨出哪张照片是katy,哪张照片是sandy。并在照片下面的括号中标明k(katy)或s (sandy )。

  11.( ) 12.( ) 13.( ) 14.( ) 15.( )

  四、 单词拼写(每小题1分,共10分))

  1.we have some great s in our restaurant. come and get your favorite today!

  2.the bus is too c , so i can’t get on.

  3. —does your brother have curly or s hair?

  —he has curly hair.

  4.the question is too difficult and n can answer it.

  5.koalas usually get up and eat l at night.

  6.we had great fun (玩) in the water last summer.

  7.a little girl is (躺) on the grass.

  8.he is (放松的) when he comes back from his vacation.

  9. (小偷) don’t like the police.

  10.i’m full. i don’t want anything (别的).

  五、 选词填空(每小题1分,共10分))

  kind, good, present, read, home, clothes, come, in, buy, on

  do you like christmas day? in western(西方的) countries it is the most important(最重要的) day 1 the year. all the people come back to their 2 to have the day with their parents or their children.

  3 christmas day bells ring everywhere. the ringing bells tell people: christmas is 4 . people sing and dance day and night. they have a 5 time.

  most families 6 a christmas tree for their children. and there are presents(礼物) hanging from the tree here and there. people also put 7 in their children’s stockings(长统袜). in many places father christmas(圣诞老人) himself brings presents to them. he is a kind old man. he’s in red 8 , with a big bag on his back. in the bag there are a lot of presents.

  christmas is also a day when people enjoy all 9 of food. but some poor(贫穷的) people have no house to go back to and have no food to eat. do you 10 the story? “a little match girl”? she died(死) on the morning of christmas day.

  六、 书面表达(15分)

  假如你是tom green, 你姑姑将从美国回来探亲,要你去接机。但你从未见过这位阔别家乡二十年的姑姑。请写一封信欢迎她的归来,安排见面的时间和地点。在信中你要简单的描述你的长相及你所穿的衣服。以便你姑姑能在机场认出你。要求不少于60词。

  人教版七年级英语下册期末试卷2017参考答案

  听力

  1—5:bbbac 6—10:bacbb 11—15:bacac

  笔试

  一、单项选择 1—5:bdbcb 6—10:daccd 11—15:cbdcc

  二、完形填空 1—5:cabcd 6—10: acdbd 11—15:abcda

  三、阅读理解 1—5:bccdd 6—10: bacbc 11—15:sksks

  四、单词拼写1—5:specials, crowded, straight, nobody, leaves

  6—10:playing, lying, relaxed, thieves, else

  五、选词填空1—5:in, homes, on, coming, good

  6—10:buy, presents, clothes, kinds, read

  dear aunt,

  i am very glad to meet you at the airport, but i have never met you before. so i shall describe me to you.

  i am a tall boy with a pair of glasses. i have a medium build. i am 13 years old. i have a round face with thick hair. it is easy to recognize me. i wear old jeans, a t-shirt, and a pair of sports shoes .

  we’ll meet at the north gate of the airport at 10:25 am. i hope you can meet me there on time.

  yours

  tom green

  七年级英语听力材料

  一、听对话。根据所听内容选择正确答案。对话读一遍。(每小题1分,共5分)

  1. m: look! two girls are over there. who is the girl with glasses?

  w: she is mary. the other girl with short hair is kate.

  2. w: let’s have some rice porridge, victor.

  m: that sounds good.

  w: what size of bowl of porridge would you like?

  m: a medium bowl, please.

  3. w: tommy, where is your brother?

  m: he is playing tennis on the playground.

  4.m: how was your summer vacation, emily?

  w: it was great. i enjoyed it very much.

  5. m: hi, alice. what did you do yesterday morning?

  w: i played computer games at home.

  二、听对话。根据所听内容选择正确答案。对话读两遍。(每小题2分,共10分)

  听第一段对话,回答第6—7小题。

  w: eric, where were you last weekend? i called you but nobody answered.

  m: oh, sorry. i went fishing.

  w: who did you go with? your brother?

  m: no. i went with my father.

  w: did you get anything?

  m: yes, i got a big fish.

  听第二段对话,回答第8—10小题。

  w: good morning, sir. what would you like?

  m: well, let me start with the hamburgers and fish.

  w: ok, that’s three dollars. any drink?

  m: a glass of orange juice, please.

  w: that’s four dollars in all. pay now, please.

  m: here you are.

  三、听短文。根据所听内容选择正确答案。短文读两遍。(每小题2分,共10分)

  mr hand has a son and a daughter. it was a hot day last sunday. after breakfast, he took his children to swim. but the swimming pool was too crowded, so they went to a mountain. they had lunch on the mountain. there they found a little girl crying under a tree. she couldn’t find her mother. mr hand bought a delicious ice cream for her and helped her find her mother. by that time it was late in the evening. they had to walk back home because there weren’t any buses. they were really tired but happy.